LogoKatuArt kutsuu nuoria osallistumaan pietarilaisen Stas Bagsin vetämään katutaidetyöpajaan Oulussa 5. – 6.9.2015. Työpajan aikana suunnitellaan ja toteutetaan seinämaalaus Kemintien varrella olevan Rautatiesillan alikulkuun. Osallistujiksi otetaan yhteensä n. 10 seinämaalauksesta kiinnostunutta Oulussa asuvaa suomalaista ja venäjänkielistä nuorta.

Työpajan vetäjä Stas Bags on kahdentoista vuoden graffitimaalarin uran jälkeen saavuttanut vankan aseman nykytaiteilijana. Hänen tuotantonsa koostuu perinteisistä tauluista ja seinämaalauksista, videoista ja installaatioista logo- ja julistesuunnitteluun asti.
Stas Bagsin tuotantoa on nähtävillä osoitteessa http://milkandvodka.ru

Ilmoittautumiset: Anita Tadinen p. 044 714 0004 tai
anita.tadinen (at) venajaseuraoulu.net

KatuArt приглашает финскую и русскоязычную молодежь принять участие в уникальном стрит-арт мероприятии 5-6 сентября 2015 в городе Оулу, ведущим которого будет питерский художник Стас Багс.
Всего десять участников!
Во время мероприятия разрабатываем граффити-объект и воплощаем идею в жизнь под железнодорожным мостом на Кеминтие.

Стас Багс родился в 1984 году в Ленинграде. Живет и работает в Санкт-Петербурге. Начинал с граффити, сейчас делает инсталляции, занимается живописью. Бывший участник арт-группы Milk&Vodka. Участвовал в 1-й и 2-й Московской биеннале молодого искусства, в групповых выставках в Германии, Гонконге, Испании, Финляндии, Франции, Южной Корее. Работы Стаса Багса находятся в частных коллекциях России, Украины и Финляндии. Живет и работает в Санкт-Петербурге. С работами Стаса можно познакомиться по адресу:
http://milkandvodka.ru

Заявки на участие в мероприятии: Анита Тадинен, тел. 044 714 0004 или anita.tadinen (at) venajaseuraoulu.net

Suomi-Venäjä-Seura tuottaa ja toteuttaa yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa hankkeen, jossa järjestetään suomalais-venäläisiä katutaidetyöpajoja nuorille. Vetäjänä työpajoissa on venäläisiä taiteilijoita, osallistujina suomalaisia ja Suomessa asuvia venäjänkielisiä nuoria. Työpajoja pidetään Turussa, Oulussa, Tampereella, Kuopiossa, Imatralla ja Helsingissä.
Venäjällä eletään murroskautta niin poliittisesti kuin kulttuurisestikin. Ukrainan kriisi on sulkemassa Venäjän pois kansainvälisestä yhteistyöstä, ei pelkästään talouden saralla vaan myös poliittisessa päätöksenteossa sekä kulttuuriyhteistyössä. Juuri nyt on vahvistettava yhteistyötä suomalaisten ja venäläisten nuorten välillä, jotta saataisiin purettua vihollisuuskuvia ja luotua tilaa aidolle keskustelulle. Myös venäjänkielisten nuorten integroiminen mukaan yhteiskuntaan on erityisen tärkeää.
Tämän kertainen hanke on jatkoa Suomi-Venäjä-Seuran vuonna 2013 toteuttamalle YOUTH ARTISTS ON THE STREETS –projektille Helsingissä, Hyvinkäällä ja Turussa. Se sai todella hyvää palautetta. Suomalaisten ja venäläisten nuorten yhteistyö poiki hyviä ystävyyssuhteita ja jopa vierailuja Venäjälle.
Facebook