2017

  Kutsu
Kaksi suurta ja vaikuttavaa lasimaalausta tulee olemaan Kumppanuuskeskuksen ikkunoissa 7. tammikuuta 2018 asti.

Huom. teos on myytävänä!

Окна Кумппануускескуса преобразятся благодаря рождественским витражам работы, которые будут радовать всех до 7 января 2018!

(!!! работы можно купить.)

 Juliste A4 Vaaka
Näytteillä on useilla eri tekniikoilla, eri materiaaleista ja upeilla maalaustyyleillä valmistettuja koristemunia. Näyttely kertoo tarinaansa Venäjän taiteesta sekä kansan arvoista ja elosta ajan saatossa. На выставке будут представлены декоративные пасхальные яйца, выполненные из разных материалов и в разных техниках. Темы и символика украшения пасхальных яиц поведают об истории и развитии этого искусства в России.
 Maltseva Dana 9 v. Hölmöläisten puuronsyönti (3)

Tervetuloa taidenäyttelyn avajaisiin
tiistaina 17.1.2017 klo 17.00!

Minulla on onnea -näyttely avataan
Oulun kaupunginkirjaston lastenosastolle. Avajaisohjelmassa on Kanerva-lauluryhmän esityksiä, ja tarjolla on pientä purtavaa venäläisittäin.

Näyttely perustuu kansainväliseen kuvataidekilpailuun, jonka Suomi-Venäjä-Seuran Pudasjärven osasto ja Vylgortin kylän taidekoulu Zaran Venäjän Komissa järjestivät v. 2015. 5–18-vuotiaat osallistujat Pohjois-Suomessa ja Komissa saivat valita neljästä suomalais-ugrilaisesta sadusta mieleisensä ja maalata tai piirtää sadusta haluamansa kohdan kuvaksi.

Nyt näytteillä on komilaislasten ihastuttavia ja taidokkaita kilpailutöitä, jotka kuvaavat neljää suomalaista satua: Minulla on onnea, Tuhma peikko sekä hölmöläistarinat Peitteen jatkaminen ja Puuron syönti.

Kilpailutöitä on esillä 9.2.2017 asti kirjaston aukioloaikoina. Osoite: Kaarlenväylä 4, 90100 Oulu.

 17 января в 17:00 приглашаем всех в центральную библиотеку г. Оулу (отдел детской литературы) на открытые выставки «Мневёзет»!

«Мневезёт» – это выставка работ конкурса детского рисунка, результат сотрудничества отделения Общества «Финляндия-Россия» в городе Пудасйярви и «Детской школы художественного ремесла» села Выльгорт Республики Коми.
На конкурс, который проводился в 2015 году в рамках XVII Росийско-финляндского культурного форума, были представлены 87 работ учащихся художественных школ г. Выльгорта и севера Финляндии в разных возрастных группах – от 5 до 18 лет.

Российские участники конкурса представили рисунки – иллюстрации, созданные по финским народным сказкам: «Как едят кашу», «Глупый Пейкко», «Мневезёт» и «Одеяло стало много длиннее».

В открытии выставки примет участие вокальная группа «Kanerva», гостей ждет небольшое угощение.
Познакомиться с выставкой вы сможете до 9.2.2017.

2016

Juliste

Kutsukortti RU

Pietarista Ouluun muuttaneen Natalia Lebedevan maalauksia on esillä Katoppa-asukastuvalla 29. huhtikuuta 2016 asti.

2015

”KIRJOKANSI KIIKUTTELI”

Kalevala-aiheinen näyttely 20.8.–23.9.2015

Kynnys-galleriassa avautuu Kirjokansi kiikutteli -näyttely, joka juhlistaa Kalevalan 180-vuotista olemassaoloa ja kulttuuriperintöä. Petroskoilaisen pukumestarin, taiteilija-suunnittelija Irina Poroshinan teoksia on esillä Kynnys-galleriassa arkipäivisin klo 9 – 15. Irina Poroshina on erikoistunut kansallispukuihin, historiallisiin asuihin sekä näyttämö- ja teatteripukuihin. Toissa vuonna Irina Poroshina vietti 30-vuotistaitelijajuhlaa.

Kalevala on Poroshinan tuotannon erottamaton osa. Kalevala on innoittanut taiteilijaa sen tarinan hahmojen luomiseen. Kalevala-kokoelman puvuissa on monikerroksellisia pukuja, joissa on käytetty pellavaa ja villaa sekä metalli- ja kivikoristeita. Hän on luonut nykyaikaisia mallistoja etnisistä ja muista pukutyyleistä.

Irina Poroshinan tekemiä pukuja haluavat tytöt, jotka osallistuvat venäläisiin ja kansainvälisiin kauneuskilpailuihin. Puku auttaa heitä kertomaan omasta kulttuuristaan. Ilman sopivaa pukua on vaikea saada täydellistä kokonaiskuvaa. Puku kertoo alueesta, jota kaunotar esittelee, sen historiasta ja perinteistä.

Karjalassa on vain vähän pukumestareita. Poroshina tekee asujen luonnokset ja suunnittelee tekstiilit sekä järjestää festivaaleja, näyttelyjä, konsertteja ja teatteriesityksiä, joissa pukuja esitellään. Hän on Ilotar-muotiteatterin johtaja.

Pukujen lisäksi Kirjokansi kiikutteli -näyttelyssä on esillä Poroshinan akvarelleja, joiden kuva-aiheina on maisema, asetelma tai karjalainen kylä mm. Kizhin saarelta. Irina Poroshina on syntynyt Petroskoissa v. 1963 ja suorittanut Pietarin yliopistossa tekstiili- ja kuvataiteen tutkinnon.

Näyttelyn avajaisia vietetään Oulun Taiteiden Yössä torstaina 20.8. klo 17.30 alkaen. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Petroskoilainen taitelija on paikalla kertomassa teoksistaan. Näyttelyn järjestävät yhteistyössä Suomi-Venäjä-Seuran Oulun osasto ja Karjala-Suomi-Seura. Galleria sijaitsee Kumppanuuskeskuksen katutasossa osoitteessa Isokatu 47, 90100 Oulu.

Facebook