Me pyrimme pääsemään lähelle naapureitamme, likelle venäläisten elämää, kirjavaa arkea, juhlaa, perinteitä ja nykyaikaa. Kyläilemme paljon. Harrastamme, teemme, koemme ja nautimme venäläistä ja suomalaista kulttuurisekoitusta kaikilla mausteilla. Toimintamme on monipuolista. Eikö vain, jos silmäilet toimintaamme.

Opettelemme venäjän kieltä keskustelukerhossa, harrastamme venäläistä kirjallisuutta kirjallisuuspiirissä ja teatteria Kopeekka-teatterissamme. Hauska Äijäbaletti on tunnetuimpia harrasteryhmiämme.

Esittelemme venäläisyyttä ja Venäjää kouluissa, näyttelyissä, yleisötilaisuuksissa ja monella muulla tavalla.

Koetamme auttaa Suomessa asuvia venäläisiä kotoutumaan maahamme. Tarjoamme venäläisille mahdollisuuksia opetella suomen kieltä ja oppia suomalaista yhteiskuntaa ja yhteyksiä suomalaisuuteen ja suomalaisiin. Toteutimme 2015 – 2017 Valjakko-projektin, joka auttoi venäjänkielisten maahanmuuttajien kotoutumista Ouluun.

Meille on tärkeää, että voimme kasvattaa venäläisten ja suomalaisten ystävyysyhteisöä. Mitä enemmän meitä on, sitä laajempia, toinen toisistamme oppivia sukupolvelta toiselle välittyviä ystävyyssuhteita ja verkostoja me voimme rakentaa.

Tule ja tutustu meihin.