Me pyrimme pääsemään lähelle naapureitamme, likelle venäläisten elämää, kirjavaa arkea, juhlaa, perinteitä ja nykyaikaa. Kyläilemme paljon. Harrastamme, teemme, koemme ja nautimme venäläistä ja suomalaista kulttuurisekoitusta kaikilla mausteilla. Toimintamme on monipuolista. Eikö vain, jos silmäilet toimintaamme.

Opettelemme venäjän kieltä keskustelukerhossa, harrastamme venäläistä kirjallisuutta kirjallisuuspiirissä ja teatteria Kopeekka-teatterissamme. Hauska Äijäbaletti, nuorten toimintaryhmä Sontikka, Antistereotypiateatteri ovat muita harrasteryhmiämme.

Esittelemme venäläisyyttä ja Venäjää kouluissa, näyttelyissä, yleisötilaisuuksissa ja monella muulla tavalla.

Koetamme auttaa Suomessa asuvia venäläisiä kotoutumaan maahamme. Tarjoamme venäläisille mahdollisuuksia opetella suomen kieltä ja oppia suomalaista yhteiskuntaa ja yhteyksiä suomalaisuuteen ja suomalaisiin. Käynnistimme keväällä 2015 kolme vuotta kestävän Valjakko-projektin, jonka tarkoituksena on auttaa venäjänkielisten maahanmuuttajien kotoutumista Ouluun.

Meille on tärkeää, että voimme kasvattaa venäläisten ja suomalaisten ystävyysyhteisöä. Mitä enemmän meitä on, sitä laajempia, toinen toisistamme oppivia sukupolvelta toiselle välittyviä ystävyyssuhteita ja verkostoja me voimme rakentaa.

Tule ja tutustu meihin.