Valjakko-maraton
Valjakko-maratonilla osallistujat voivat tutustua esim. toistensa ruoka- ja käsityökulttuureihin. Hyvä työympäristö on koulu: kotitalousluokassa on useita pieniä keittiöitä muutaman hengen kokkausvaljakoille, ja toisessa luokkahuoneessa voi kokoontua koko joukolla ohjattuun käsityöntekoon. Suurtalouskeittiö ei sovellu yhtä hyvin tarkoitukseen, koska työvälineitä on liian vähän.

Ruuanlaittoon, syömiseen, jälkien siivoamiseen ja käsitöihin kannattaa varata yhteensä noin kuusi tuntia.

Reseptit ja ohjeet laaditaan molemmilla kielillä, jotta päästään nopeasti tekemisen makuun. Ohjeissa kannattaa käyttää myös kuvia. Tilarajoituksen, tarvikehankintojen ja mahdollisten ruoka-aineallergioiden vuoksi osallistujilta pyydetään ennakkoilmoittautumiset. Osallistujat jaetaan/arvotaan paikan päällä sekajoukkueisiin, joissa on edustajia molemmista kieliryhmistä. Halutessanne voitte järjestää kokkauskilpailun.

Kiinnostavia aiheita ovat kalenterivuoteen kuuluvat juhlat, kuten pääsiäinen, joulu ja uusivuosi. Hyödynnä materiaaleja.

 

Марафон «Вальякко»
Представляет собой мастер- класс продолжительностью примерно шесть часов (проводился в выходной день), который состоит их двух частей: кулинарное искусство и прикладное творчество России и Финляндии.Все сопровождение мастер-классов выполняется на обоих языках (рецепты, инструкции и т.д.).

Предварительная регистрация участников обязательна (для планирования расходов и приобретения необходимых расходных материалов), а также следует выяснить заранее возможные аллергии.

Приглашали к участию людей, увлекающихся рукоделием.

Темы Марафонов приурочены к календарным праздникам, например, таким как:

Пасха (пасхальные блюда и поделки на тему праздника),  конкретный пример

Новый год – (кулинария: рецепты новогоднего стола России и Финляндии, рукоделие: изготовление новогодних украшений) и.т.д.